Ajoneuvot | Uutinen | 17.4.2018

16 vuotta ilman kuolemia: Volvo XC90 on Iso-Britannian turvallisin

Ajoneuvojen turvallisuutta tutkiva Thatcham Research kiittelee ruotsalaismerkin isoa katumaasturia turvallisuudesta.

Jaa artikkeli

Lukuisia kertoja ylistetty ja kehuttu Volvo XC90 on saanut nyt kunnian kantaa Iso-Britannian turvallisimman automallin viittaa. 16 vuoden ja yli 50 000 myydyn auton jälkeenkin XC90 on selvinnyt saarivaltion onnettomuuksista ilman yhdenkään kuljettajan tai matkustajan menehtymistä.

Toisen sukupolven Volvo XC90 sai erityisesti kiitosta automaattisista hätäjarrutustoiminnoistaan.

Ajoneuvojen turvallisuustutkimusta tekevä Thatcham Research kertoi tilastotiedon puhuessaan automaattisen hätäjarrutustoiminnon (AEB) puolesta. Vuonna 2014 esitelty toisen sukupolven Volvo XC90 oli eräs merkittävimmistä uranuurtajista turvavarusteen yleistymiselle muiden autovalmistajien ja -mallien joukossa.

Toisen sukupolven Volvo XC90.

Thatchamin mukaan automaattinen hätäjarrutustoiminto on merkittävin turvavaruste sitten turvavyön keksimisen. Tutkimuslaboratorio arvioi, että varusteen yleistyminen voisi säästää Iso-Britanniassa 1 100 henkeä seuraavan vuosikymmenen aikana sekä estää yli 122 000 loukkaantumista samalla aikavälillä. Keskusteluissa on myös AEB-toiminnon potentiaalinen vaikutus brittiläisiin autovakuutusmaksuihin.

Vaikka ensimmäisen sukupolven Volvo XC90 ei sisältänytkään turvalaboratorion kehumaa tekniikkaa, on se silti selvinnyt hienosti.

Alkuperäinen vuonna 2002 esitelty Volvo XC90 ei sisältänyt nyt suurennuslasin kohteena ollutta AEB-toimintoa, mutta Top Gearissakin kehuttu järkälemäinen ruotsalaismaasturi on silti selviytynyt puhtain paperein Britanniassa.

Lähteet: , Kuvat: Volvo

Jaa artikkeli

Keskustelu