| | 13.3.2019

Audi A3 gTron uudistui – kaasulla entistä pidemmälle

Toimintamatka kaasulla on kasvanut uuden kaasusäiliökapasiteetin ansiosta jopa 400 kilometriin.

Jaa artikkeli

Audi A3 Sportback g-tron saapuu markkinoille teknisesti päivitettynä. Tuoreimman version hinnat alkavat maahantuojan mukaan 30 760 eurosta (Audi A3 Sportback Business g-tron Edition, 30 TFSI S tronic).

Uudella 1,5-litraisella 96 kW:n (131 hv) moottorilla varustettu Audi A3 Sportback g-tron nokittaa edeltäjäänsä, ainakin lukujen ja ennakkotietojen valossa.

4-sylinterisen moottorin kaasukäytön mahdollistamiseksi moottorin sylinterinkantta, turboahdinta, polttoaineensyöttöjärjestelmää ja katalysaattoria on muokattu.

Perinteiseen bensiinimoottoriin verrattuna maakaasulla ajaminen auttaa Audin mukaan vähentämään CO2-päästöjä jopa 25 %. Valmistaja ei tosin kerro, viitataanko säästöprosentilla saman moottorin bensiiniversioon, vai käyttövoimien eroihin yleisemmin.

Kuten ennenkin, kaksi korkealujuuksista polymeerisellä hiili- ja lasikuidulla vahvistettua kaasusäiliötä sijaitsevat auton takaosassa tavaratilan alla. Kummankin säiliön tilavuus on seitsemän kiloa.

Säiliöt pienentävät tavaratilaa, mutta varsin maltillisesti. Säiliöiden tuoma painolisäyskään ei ole suuren suuri, kiitos komposiittirakenteen, jonka luvataan olevan terästä kestävämpi ja kevyempi. Säiliöiden sisäpinta on kaasunkestävää polyamiedi-sekoitusta.

Uudistuneessa Audi A3 Spotback g-tronissa on nyt myös kolmas kaasusäiliö. Tämä tilavuudeltaan nelikiloinen säiliö on teräsrakenteinen.

Lisäreservin virkaa toimittavan bensiinisäiliön tilavuus on puolestaan yhdeksän litraa. Kaasun ja bensiinin täyttöaukot sijaitsevat saman täyttöläpän alla.

Mittaristosta löytyy kaksi erillistä mittaria, joista näkee kummankin polttoainesäiliön tason.

Uusi Audi A3 Sportback g-tron on aina varustettu S tronic -automaattivaihteistolla ja se on saatavilla joko Business tai Business Sport -varustelutasolla.

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot