Ajoneuvot | Uutinen | 17.3.2018

Audin hengästyttävä ruuhkavuosi: tänä vuonna jopa yli 20 uutta mallia

Uusien ja uudistettujen mallien lisäksi haasteena nähdään uudet päästöstandardit ja sähköistämishankkeet. Audi arvioi, että kuluvan vuoden autotoimitukset jäävät viimevuotisesta.

Jaa artikkeli

Audi arvioi vuosituloksensa julkistamisen yhteydessä, että vuosi 2018 on sille haasteellinen ainakin toimitettujen autojen osalta. Syynä on yksinkertaisesti ruuhka, sillä saksalaisvalmistaja aikoo rummuttaa markkinoille peräti yli 20 uutta automallia kuluvan vuoden puitteissa. Niinpä Audilla onkin luvassa jotain uutta joka kolmas viikko.

Alkuvuodesta uutuuksina nähtiin jo uudistettu Audi A6 ja linjakas sisarmalli A7. Lisäksi katumaasturi Q3 saa kuluvan vuoden aikana uuden ilmeen. Täysin uusina malleina nähdään järkälemäinen Q8-katumaasturi ja merkin ensimmäinen täyssähköinen, E-tron katumaasturi.

Mallistovyörytyksestä ja uusien päästöstandardien aiheuttamasta työstä johtuen Audi arvioi, että sen tavoitteena on yltää autotoimituksissa viime vuoden tasolle. Liikevaihdon odotetaan kasvavan hiukan viime vuoden 60,1 miljardista eurosta.

Massiivinen Audi Q8 nähtiin konseptimallina vuosi sitten.

– Tämä on meille näytön paikka. 2018 tulee olemaan muutosten vuosi, linjasi Audin pääjohtaja Rupert Stadler.

Audilla on menossa myös säästökampanja, jossa yhtiö tavoittelee 10 miljardin euron kuluvähennyksiä vuoteen 2022 mennessä sähköautohankkeiden rahoittamiseksi. Viime vuodelta pottiin kertyi yhteensä miljardi euroa, jotka saatiin vähennettyä tuotekehityksestä, myynnistä ja muista liiketoiminnan alueista. Luvassa on noin 20 sähköistettyä automallia vuoteen 2025 mennessä ja niistä yli puolet on täyssähköisiä.

Tänä vuonna saapuva Audi E-tron on saksalaismerkin näkemys täyssähköisestä katumaasturista.

Lähde: Automotive News Kuvat: Lauri Ahtiainen, Audi

Jaa artikkeli

Keskustelu