Ajoneuvot | Koeajo | 6.11.2016

Kuin henkilöautolla ajaisi – uusi Nissan NV300 -pakettiauto

L1H1

Uusi Nissan NV300 täydentää valmistajansa kevyiden hyötyajoneuvojen sukupolvenvaihdoksen. Tulokkaan valttina on pitkä takuu ja kattava versiokatras. Tarjolle tulee myös yhdeksän hengen tila-auto. Hyvää: moottori, versiokatras, takuu, ohjaamon ergonomia. Huonoa: poljintila, nelivedon puute, kiinnityskoukut, muovinen saranasalpa.

Jaa artikkeli

Anton Tšehovin näytelmässä vuodelta 1901 on kolme sisarta, mutta nyt pääosassa on se neljäs sisar. , sillä Nissan NV300 jakaa suurimman osan tekniikastaan Opel Vivaron, Renault Traficin ja Fiat Talenton kanssa.

Keskikokoisen Nissan NV300 -pakettiauton harteilla on raskas vastuu. Uutuus on suositun Primastarin seuraaja suositussa pakujen tonniluokassa.

Tämän kuun alussa Suomessa myyntiin tulleen NV300:n edullisin versio on lyhyin ja matalin (L1H1). Hintaa ilman lisävarusteita on 31 655 euroa.

Laatu-uskon puutteesta ei valmistajaa voi moittia, sillä takuu on peräti viisi vuotta tai 160 000 kilometriä. Se on vahva valtti hyötyautolle, jolla ajetaan tyypillisesti paljon.

Pajalla seisova paku on turha ja kallis työkalu.

Liikkuva toimisto

Ajoasento löytyy kyllä, sillä kuljettajan istuimen säädöt ovat riittävän monipuoliset. Ohjauspyörä säätyy korkeus- ja syvyyssuunnassa. Ajotuntuma on ylipäätään lähes henkilöautomainen.

Poljintila on oudon ahdas: etenkin vasemman jalan kengänkärki tapaa tämän tästä muovikatteeseen. Viisarillista nopeusmittaria jää kaipaamaan vaihtoehtona digitaaliselle numeronäytölle.

Vaikka ohjaamossa on säilytystilaa 89 litraa, saisi kannellisia ja avoimia lokeroita olla enemmänkin. Keski-istuimen selkänoja kaatuu alas kekseliääksi pöytätasoksi, jossa on omat pidikkeensä kannettavalle tietokoneelle ja rahtikirjalle.

Kaksi pituutta

Valittavana on kaksi koripituutta ja kaksi korkeutta. Myös lyhyemmän ja matalamman koriversion kyytiin mahtuu kolme eurolavaa.

Marokon takamailla koeajetun hyötyauton kuormatilavuus on 5,2–8,6 kuutiometriä ja kantavuus 1 073–1 310 kiloa – malliversiosta riippuen.

Kuormatilan voi varustaa jopa 20 kiinnityskoukulla. Koukut vaikuttivat kovaan käyttöön heiveröisiltä. Jämäkämpiäkin on nähty.

Tilat muuntuvat

Ohjaamon ja kuormatilan väliseinään saa luukun. Se mahdollistaa 3,75–4,15 metrin pituisten tavaroiden kuljettamisen.

Joustavuutta tilatarpeisiin tuovat umpinaisten ja ikkunallisten taka- ja sivuovien lukuisat yhdistelmät.

Takaovet avautuvat avaralle, mutta saranoiden vapautusvipu on muovisena heppoisen oloinen.

Jatko-ohjaamo-korisena autossa voi olla kuusi istumapaikkaa. Combi-versioon eli tila-autoon mahtuu yhdeksän matkustajaa kolmelle kolmen istuimen riville.

Nissan NV300:n Combi-tila-autoon mahtuu yhdeksän matkustajaa. Matkatavaroille jää tilaa 550–890 litraa.

Yksi diesel, kolme tehoa

Keulille voi valita kolmesta voimanlähteestä. 1,6-litrainen dCi-dieselmoottori on saatavissa 95, 125 ja 145 hevosvoiman tehoisena. Keskimmäisin tulee olemaan Suomessa suosituin vaihtoehto. Euro 6 ‑päästömääräykset täyttävien moottorien jatkeena on aina kuusivaihteinen manuaalivaihteisto.

Uutuus kuluttaa sadalla kilometrillä keskimäärin litran vähemmän kuin Primastar-edeltäjänsä. Marokossa koeajetun 125 hevosvoimaisen yhdistetty kulutus on 5,9 l / 100 km ja hiilidioksidipäästöt 155 grammaa kilometrillä.

Mikäli moottorina on kaksoisturbollinen (125/145 hv), on käytössä kulutusta hillitsevä sammutustoiminto sekä ECO-ajotilakytkin, johon on yhdistetty vaihteiden vaihto-opastin. ECO-painike rajoittaa vääntömomenttia ja pehmentää kaasuvastetta.

Koeajetun auton tavaratilassa on arviolta 500 kiloa hiekkasäkkejä. Pakettiauto kiihtyy mukavasti myös ohitustilanteissa.

Kattava turvavarustelu

Turvavarusteidensa puolesta tulokas lähentyy henkilöautoja. Vakiona ovat nykyaikaiset elektroniset järjestelmät kuten lukkiutumattomat jarrut, elektroninen jarruvoiman jako, ajovakaudenhallinta, luistonesto ja mäkilähtöavustin.

Nissan NV300 Combi -tila-auto.

Laajakulmapeilit ovat vakiona, pysäköintiavustin ja taustapeilistä näkyvä peruutuskameran kuva lisävarusteita.

Harmi kyllä autoa ei saa nelivetoisena. Tässä suhteessa Nissan antaa tilaa kilpailijoille.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Nissan