Ajoneuvot | Uutinen | 9.2.2019

Huhuja ristiin rastiin: saako Toyota GT86 seuraajan vai ei?

Australiasta kantautuneet huhut antavat uskoa Toyota GT86:n tulevaisuuteen.

Jaa artikkeli

Toyota GT86:n tulevaisuudesta on puhuttu paljon. Jo nykymallin kohdalla on jatkuvasti odotettu ja epäilty tehokkaampia versioita, ja vuonna 2012 esitellyn auton malli-iän lähestyessä päätepistettään on spekulaatiot käännetty seuraavaan sukupolveen. Kyllä vai ei?

Autosivusto Motor1.comin saamien tietojen mukaan vastaus on ilahduttava kyllä. Väite perustuu Toyotan Australian osaston pr-johtaja Bodie Bottin käymään keskusteluun GoAuto.com.au-sivuston kanssa. Pieni rikkinäinen puhelin -efekti on siis siis mahdollinen, mutta toivotaan parasta.

Toyota GT86

Ehdottomasti paikkansa

Toyotan juniorisporttia on kritisoitu tehottomuudesta, toisaalta mallia on myös ylistetty erinomaisesta ohjauksesta ja vertaansa vailla olevasta leikkisyydestään. Subarun kanssa yhteistyössä kehitetyllä GT86:lla ei ehkä pääse järjettömän lujaa, mutta toisaalta auto on tarjonnut helposti lähestyttävää ja silti palkitsevaa ajokokemusta pidon rajoilla.

Huhut auton tulevaisuudesta saivat lisää vettä myllyyn, kun Toyota esitteli BMW:n kanssa kehitetystä uudesta Supra-urheiluautostaan myös kaksilitraisen turboversion, joka tehoiltaan asettuu suoraan GT86:n päälle.

Toisaalta kaksipaikkainen Supra on autona varsin erilainen kuin pieni, eloisa nelipaikkainen GT86.

Toivotaan, että maailmalta kantautuneet huhut osoittautuvat oikeiksi.

Jaa artikkeli

Keskustelu