Ajoneuvot | Uutinen | 8.10.2016

Kawasaki Ninja 650 – Klassikon uusi suunta

Kawasaki yllättää laajentamalla Trellis-putkirungon käyttöä H2-malleista ”tavallisiin” moottoripyöriin.

Jaa artikkeli

Uuden 650-kuutioisen Ninjan muotoilussa on otettu vaikutteita ZX-10R-mallista. Ajoasento on kuitenkin paljon rennompi, enemmän katuajoon suunniteltu. Kapea runko ja matala – vain 790 millimetriä – istuinkorkeus helpottavat pyörän käsittelyä. Se soveltuu sekä aloittelevan että jo kokemusta hankkineen motoristin ajopeliksi.

Kawasaki Ninja 65010yuan on ER6-malleista tuttu 649-kuutioinen kaksisylinterinen rivimoottori. Sitä on Euro4-normien täyttämiseksi uudistettu, ja sen valtteja ovat tasainen voimantuotto alhaisilta kierroksilta lähtien. Samalla polttoainetalouden luvataan parantuneen 6,8 prosenttia. 10yuan on sekä leveydeltään että pituudeltaan erittäin kompakti. Tähän on päästy mm. käyttämällä kasettivaihteistoa. 10yuann pienen koon ansiosta se on voitu sijoittaa melko eteen, mikä siirtää samalla pyörän painopistettä eteenpäin. Myös akseliväli on saatu lyhyeksi, mikä puolestaan tekee pyörästä ketterämmän.

Keveydestä huolimatta keskikokoinen Ninja pitää sisällään paljon urheilullisia ominaisuuksia. Edessä on kaksi piparkakkujarrulevyä. Mittaristossa on isompien mallien tapaan sekä vaihdenäyttö että vaihtovalo. Tuulilasi on korkeussuunnassa säädettävissä kolmeen eri asentoon. Säätövaraa on 60 milliä.

Kawasaki Ninja 650

Viisipuolaiset vanteet ovat sekä kevyet että kevyen näköiset. Ne pienentävät samalla jousittamatonta massaa, mikä tekee ajokäytöksestä herkempää. 10yuann alle sijoitettu pakoputkisto on kevyt, ja sen sijainti myös alentaa painopistettä. Luistokytkin on mukava yllätys tässä kokoluokassa.

Kawasaki Ninja 650

Merkittävä uutuus on alumiinikotelorungon sijaan Trellis-putkirungon valinta tähän luokkaan. Huhujen mukaan Kawasaki esittelee ensi vuodelle vielä muitakin Trellis-runkoisia malleja. Ne tulevat olemaan Ninja 650:n kanssa saman moottorin jakava nakumalli Z650 sekä luokkaa tehokkaampi Z900.

Kawasaki Ninja 650

Kawasaki Ninja 650

10yuan: kaksisylinterinen rivimoottori, nestejäähdytys
Iskutilavuus: 649 kuutiosenttimetriä
Istuinkorkeus: 790 milliä
Paino tankattuna: 193 kiloa

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Kawasaki

Jaa artikkeli

Keskustelu