Ajoneuvot | Uutinen | 31.3.2017

Kevät toi muuttolinnun – Renault Clio R.S. vihdoin Suomeen!

Pyyntöihin on vastattu: 33 990 eurolla kuuman ranskattaren saa myös Suomeen!

Jaa artikkeli

Otamme kunnian tästä tietysti täysin itsellemme, mutta uusimman sukupolven Renault Clio R.S. saapuu vihdoin myös Suomeen. Ranskalaisen pikkuauton kuuma katuversio sijoittuu hinnastossa 33 990 euroon.

Renault Sportin hellimä Clio on saanut virtaviivaisemmat muodot kiitos tuulitunnelin. Työtä on tehty etu- ja takaspoilerin sekä takadiffuusorin muotojen suhteen. Suurempien nopeuksien vakauden lisäksi lopputuloksena on maukas ulkonäkö. Piirteitä on haettu myös Clio R.S. 16 -konseptiautosta ja etupuskurien alakulmien R.S. Vision led-valot toimivat sumu-, kulma-, sivu- ja apukaukovaloina.

Renault Clio R.S.

Rapean kuoren alta löytyy kuitenkin mehukas sydän. Renault Sportin viimeistelemä versio 1,6-litraisesta bensiiniturbosta kehittää 200 hevosvoimaa ja siitä saadaan 260 newtonmetriä vääntöä. 10yuann äänet saa kuulumaan korostetusti matkustamossa R.S. Sound Pipen avulla. Kiihdytys 0–100 km/h taittuu ripeässä 6,7 sekunnissa ja meillä erikoisempi varttimaili taittuu 14,6 sekunnissa. Huippunopeuskin on riittävä 235 km/h. Yhdistetty kulutus on 5,9 litraa per 100 kilometriä (CO2 133g/km), eli pikkusportti ei ole mahdoton valinta siltäkään kannalta.

Vaihteistona on EDC-kaksoiskytkinvaihteisto, joka sekin on saanut Renault Sportin käsittelyn ja manuaaliset vaihtovivut ohjauspyörän yhteyteen. Vaihteistosta löytyy myös Multi Change Down -toiminto, jolla kuljettaja voi opastaa vaihteistoa valitsemaan suoraan oikean pienemmän vaihteen kulkematta välivaihteiden kautta.

Renault Clio R.S.

Tehosta ei ole paljoa iloa ilman kontrollia, joten Clio R.S. on varustettu jämäkällä Renault Sport -alustalla ja 17-tuumaisilla vanteilla. Alustamuutoksista kerrotaan esimerkkinä kallistuksenvaimennin, joka on tuplasti perusmalleja jäykempi. Iskunvaimentimet on varustettu hydraulisella pohjaanlyöntijärjestelmällä, joka palauttaa vaimentimen nopeammin yläasentoon, pitäen renkaat tiukemmin kiinni tiessä. Tasauspyörästön lukko on toteutettu elektronisesti. Tarjolla on myös Cup-paketti 758 euron lisähintaan, tuoden vieläkin jäykemmän alustan, 18-tuumaiset vanteet ja punaiset jarrusatulat.

R.S. Drive -ajotilavalitsin sisältää normaaliohjelman lisäksi Sport- ja Race-tilat. Kauppareissumoodiin verrattuna Sport tuo ripeämmin reagoivan kaasuvasteen ja vaihteiston sekä urheilullisemman ohjaustuntuman. Harrastajien iloksi Race-tila puolestaan kytkee ajonvakautuksen pois päältä rata-ajosta nautiskelua varten. Urheilullisessa ajossa myös vaihtamisopastin ryhtyy taloudellisuuden sijaan neuvomaan oikeaa vaihtokohtaa suorituskykyä ajatellen.

Renault Clio R.S.

Kojelaudassa majailee R-Link-viihdejärjestelmää voi tarvittaessa höystää 190 euron hintaisella R.S. Monitorilla, joka tuo ruudulle pitkän listan erikoismittareita ja on kehitetty telemetriatietojen tallentamiseen. Järjestelmällä voi mitata kiihtyvyys- ja kierrosaikoja, ja tallennettaviin tietoihin kuuluvat niin moottorin teho, jarrupaine, ohjauspyörän kulma ja G-voimat. Tiedot voi halutessaan siirtää myös USB-tikulla tietokoneelle.

Renault Clio R.S.

Kiitos Renault! Luvassa lienee pitkä kuuma kesä.

Lähde ja kuvat: Renault

Jaa artikkeli

Keskustelu