Ajoneuvot | Vene 19 | Venenäyttely | 10.2.2019

Kotimaista luksusta – Grandezza 37 CA

Grandezza-mallisto täydentyy isolla ja nopealla matkaveneellä

Jaa artikkeli

Kokkolalaisen Finnmasterin Grandezza-mallistossa oli aukko 34 OC:n ja 40 CA:n välissä, ei ehkä pituudessa niin valtava, mutta hinnastossa jonkinmoinen kuitenkin. Tehtävän täyttää nyt 37 CA, isompansa tavoin umpinainen cabin cruiser. Grandezzat ovat herättäneet kiinnostusta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, joten konseptiin ei ole tarvinnut tehdä mullistavia muutoksia. Uutuuden ulkoasu ja koetellut tilaratkaisut ovat samankaltaiset kuin sisarmalleissakin. Keula on saanut uudet trendikkäämmän kulmikkaat muodot.

Grandezza 37 CA

Muiden suurten ja ylellisten matkaveneiden tapaan Grandezza 37:aa hallitsee valoisuus, runkoikkunat ovat kookkaat, kattoluukku on valtava ja salongin ikkunat alkavat jo turkkitasosta. Lisäksi lasinen takaseinä aukaistuna oleskelutila laajenee lipan alla olevalle takakannelle jopa kymmenen hengen seurustelutilaksi ison pentterin liittyessä osaksi tapahtumia. Etukansi toimii aurinkokantena. Kannen alta löytyy kaksi makuukajuuttaa, molemmat kooltaan runsaita aikuisten mitoilla. Myös toiletti ja suihkukaappi ovat kiitettävän tilavia.

Perusmalli alkaen 400 000 euroa

Kapteenin istuimelta on hyvä näkyvyys, pää ulkona ajaminen onnistuu niin kattoluukun kuin oman sivuovenkin kautta. Kuskin puolen sivukansi on leveämpi ja vaivaton kulkea. Istuin ja ajoasento vaikuttavat luontevilta. Joystick-ohjaus on lisävaruste.

Moottoreiksi Grandezza 37 CA:han tarjotaan kahta Volvon D4:ää, joko 260- tai 300-hevosvoimaisina. Ennakkoon 11,5-metrinen ja 7500-kiloinen vene tuntuisi tarvitsevan noista kahdesta tehokkaamman, jolla matkavauhtia voisi pitää 30 solmussa. Pitäähän näin menevän näköisen veneen kulkea ulkonäkönsä mukaisesti. Uutuutta jo ajaneet ovat kehuneet erityisesti sen hiljaisuutta. Isommilla moottoreilla ja avokätisesti varusteltuna 37 CA maksaa puoli miljoonaa perusmallin lähtiessä karvan alta 400 000 eurosta.

Jaa artikkeli

Keskustelu