Ajoneuvot | 10yuanpyörät | 8.10.2018

KTM 1290 Super Duke GT – Lisää varusteita ja tehoa

Jo aikaisemminkin 1290 Super Duke GT tunnettiin hyvästä suorituskyvystään ja korkeasta varustetasostaan. Nyt molempia osa-alueita on hiottu vieläkin paremmiksi.

Jaa artikkeli

KTM:n 1300-kuutioista moottoria on päivitetty titaanisilla imuventtiileillä, uusilla resonointikammioilla sekäoptimoimalla moottorinohjausta. Tuloksena on kaksi lisähevosvoimaa, nyt moottorin lukemiksi ilmoitetaan 175 hevosvoimaa ja 141 newtonmetriä.

Valmistajan mukaan voima saadaan moottorista ulos entistävaivattomammin ja pehmeämmin myös matalilla kierroksilla.

Urheilullista ajoa helpottamaan KTM 1290 Super Duke GT on saanut sekä ylös- että alaspäin vaihdot ilman kytkintä mahdollistavan Quickshifter+ -vaihdeavustimen. Edeltävässä mallissa avustin toimi vain ylöspäin vaihdettaessa.

Rata-ajoon sopivat asetukset mukana

Elektroniikkapakettia on päivitetty muun muassa uuden sukupolven puoliaktiivisella jousituksella, joka on luonnollisesti KTM:n omistaman WP:n valmistama.

Kuljettajan valittavissa on kolme jousituksen esijännitystä: yksin, kaksin ja kaksin matkatavaroiden kanssa. Vaimennuksista voidaan valita kolme esiasetusta: Comfort, Street ja Sport.

Kallistuskulmaa lukevat ABS-jarrut, luistonesto sekäkuljettajan valittavat ajomoodit kuuluvat niinikään vakiovarustukseen. Uutuutena GT-malli on nyt saanut Track-moodin, joka laajentaa elektronisten ajoavustimien säätömahdollisuuksia.

Isokokoinen 6,5 tuuman TFT-mittaristo on uusittu grafiikaltaan ja siihen on lisätty toimintoja. Mittariston KTM My Ride -bluetoothyhteyden piiriin kuuluu nyt myös navigointi.

Mittariston luvataan olevan selkeälukuinen jopa suorassa auringonpaisteessa.

KTM 1290 Super Duke GT ja pikkutavarat

Ergonomiaa on parannettu vaihtamalla ohjaustangossa yleisvalikon ja vakionopeussäätimen valitsimien paikkoja.

Ajovalot on vaihdettu muista Duke-malleista tuttuun pystysuunnassa jaettuun kaksiosaiseen malliin. Siihen kuuluu päiväajovalot led-valoilla.

Polttoainetankin ilmanohjaimiin on integroitu kaarreajovalot.

Pikkutavaroille on nyt enemmän säilytystilaa tankin molemmin puolin ja yhteen säilytyskoteloon kuuluu USB-latausportti esimerkiksi puhelimen latausta varten ajon aikana.

Myös lämmitetyt kahvat sisältyvät vakiovarustukseen.

Jaa artikkeli

Keskustelu