Ajoneuvot | Vene 19 | Venenäyttely | 10.2.2019

Laadukas yhteysvene – Nimbus C9

C9 on moderni lisä Nimbuksen mallistossa, mutta tuntuu muutoin tutulta.

Jaa artikkeli

Ruotsalainen Nimbus on toipunut vuoden 2012 konkuistaan hämmästyttävää vauhtia uusien pääomasijoittajien omistuksessa. Ei ole tyydytty jatkamaan vanhojen tuttujen mallien rakentamista, vaan aloitettu kokonaan uusia mallisarjoja. Nimbus on ostanut myös muita venemerkkejä, kuten suomalaisen Bellan.

Nimbuksen uuteen yhdeksänmetristen veneiden sarjaan kuuluu kolme samalle rungolle rakennettua venettä. Ensimmäisenä esiteltiin päiväretkivene W9 Weekender, sitten avonainen T9 Tender ja nyt viimeisimpänä lisäämällä ohjaushytti saatiin yhteysvene huonoonkin keliin: Nimbus C9 Commuter. Jatkoa on luvassa niin pienempänä 8- kuin suurempana 11-sarjanakin.

Hyvät ideat leviävät

Nimbus C9 on kokonaan uusi malli, mutta näyttää tutulta. Niin kaksiportainen runko, matalalaitainen ulkomuoto kuin tilaratkaisutkin tuovat mieleen vaikkapa  Axoparin. Hyväksi havaitut ideat ja trendit leviävät. C9:n hytti on kompakti, istuinpaikkoja on viisi. Kuskin paikalta on hyvä näkyvyys ja oiva ajoasento löytyy helposti. Kojelautaa hallitsee nykytapaan iso näyttöruutu. Kulku ohjaushytin ympäri sivukansilla ja sivuovista on sujuvaa. Keulasta löytyy makuutila kahdelle ja erillinen wc-tila. Kattoluukku kuuluu varustukseen, mutta pentteri on lisävaruste.

Nimbuksen uutuussarjan veneet saa joko sisäperä- tai perämoottorilla. Tehosuositus on 250-350 hevosvoimaa. Isoimmilla moottoreilla nopeus nousee yli 40 solmun. Nykytrendi ja hinnasto ohjaavat perämoottoriversioon. Hinnat alkavat 166 000 eurosta Mercury 250 Veradolla ulottuen yli 200 000:n varusteltuna sisäperämoottorilla.

Jaa artikkeli

Keskustelu