Ajoneuvot | Uutinen | 18.10.2016

Mitä aikoo Geely? Uusi automerkki ”Lynk & Co” rakentuu Volvon pohjalevylle

Huhujen mukaan Volvon CMA-pohjarakenteeseen nojaavat uudet autot valtaavat ensin Kiinan, sitten Euroopan ja Yhdysvallat.

Jaa artikkeli

Kiinalaisen Geelyn hoiviin päätynyt Volvo on tehnyt uutta nousuaan kiitos tuotekehitykseen kohdistetun piristysruiskeen. XC90-, S90- ja V90-malleista tutun SPA-pohjalevyn lisäksi ruotsalaismerkki on valmistellut toista, pienempiin autoihin tarkoitettua pohjalevyarkkitehtuuria. Compact Modular Architecture, CMA, on näillä näkymin Volvon aseena sen pienempien mallien uudistuessa vuodesta 2017 alkaen.

Välittömämpi kysymys on kuitenkin se, mitä Geely Auto ja sen yhteistyöyritys Chine Euro Vehicle Technology juonivat uudella ”Lynk & Co” -brändillään. Lokakuun 20. päivä Berliinissä julkistettava Lynk & Co on sisäpiiritietojen mukaan Geelyn keskitason automerkki, joka lähtisi valloittamaan maailmaa Volvon CMA-pohjalevyn voimin. Luvassa olisi kuulemma katumaasturi ja sedan, jotka aloittavat voittokulkunsa ensin Kiinan kotimarkkinoilta, laajentaen sitten Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.

Volvon T8 Twin Engine SPA-pohjalevyllä ja T5 Twin Engine CMA-pohjalevyllä. Kompaktimman koon lisäksi CMA-pohjalevyn hybridistä puuttuu neliveto.

Mielenkiintoiseksi tapauksen tekee se, että koko Lynk & Co on melkoinen mysteeri. pyörii tällä hetkellä hyvin geneerinen brändimarkkinointivideo, josta on mahdotonta sanoa, onko kyse automerkistä, liikkuvuuspalvelusta, sosiaalisesta mediasta, vai hapotetusta pullovedestä. Kiinan sosiaalisessa mediassa, Weibossa, merkki oli tiedustellut millaista tulevaisuuden liikkuvuuden pitäisi olla.

Vastausta joudutaan odottamaan vielä muutama päivä, mutta ilmeisimmin Geely aikoo ottaa ilon irti Volvoon sijoittamistaan rahoista laajentamalla tuotevalikoimaa ruotsalaisen premiumin ulkopuolelle.

Lähde: Reuters, Automotive News Kuvat: Lynk & Co, Volvo

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Volvo