Ajoneuvot | Uutinen | 20.2.2018

Nimikilpailu on ohi: Seatin uusi on Tarraco

Katalonian tilanteen rauhoituttua on aika paljastaa uuden katumaasturin nimi: tässä on Seat Tarraco.

Jaa artikkeli

146 124 ääntä myöhemmin espanjalaisvalmistaja on saanut nimen kolmannelle katumaasturilleen: uutuus tunnetaan jatkossa mallinimellä Seat Tarraco. Nimivaihtoehto sai 35,52% kelvollisista äänistä, jättäen taakseen Avilan, Arandan ja Alboranin. A-alkuiset nimet olisivat sopineet mainiosti Atecan ja Aronan pariksi.

Seatin #SEATseekingName-nimikampanjan tulos oli määrä paljastaa jo viime vuoden puolella, mutta Katalonian kireä poliittinen tilanne sai valmistajan toisiin aatoksiin. Itsekin Kataloniassa päämajaa pitävä Seat tuskin halusi ottaa kantaa tulenarkaan tilanteeseen.

Seat Tarraco esiintyi valmistajan vihjeissä jo 2015 konseptiauto 20V20:n muodossa.

Seat Tarraco esiintyi valmistajan vihjeissä jo 2015 konseptiauto 20V20:n muodossa.

Nyt valittu Tarraco on sekin hiukan herkällä alueella, sillä kyseessä on, jälleen Kataloniassa sijaitsevan, Tarragonan kaupungin muinaisasutus. Tarraco oli Iberian niemimaan vanhin roomalaisasutus, joka päätyi Rooman valtakunnan osaksi 218 eaa. Nykyisin Tarracon jäännökset ovat Unescon maailmanperintökohde. Seatin mukaan kaupungin kulttuuriperintö, nuorekkuus, historia ja arkkitehtuuri ovat kaikki arvoja, joihin valmistaja samaistuu ajoneuvoissaan.

Joka tapauksessa Seatille kyse on ensimmäisestä mallinimestä, joka on valittu äänestyksellä ja ääniä tulikin peräti 134 eri maasta. Samalla Tarraco jatkaa 36 vuotta jatkunutta perinnettä espanjalaisten paikannimien suhteen, sillä vuonna 1982 nähtiin Seat Ronda. Tuon jälkeen kartasta on poimittu sellaiset klassikot kuin Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea sekä tuoreesta muistista löytyvät Ateca ja Arona.

Äänestyksen alkuvaiheessa Seat sai 106 maasta peräti 133 332 ehdotusta uuden mallin nimeksi, käsittäen 10 130 erilaista paikannimeä Espanjassa. Valmistaja joutui selvittämään ehdokkaista myös niiden laillisen kelvollisuuden mallinimeksi.

Seat Tarraco nähdään tuotannossa vielä loppuvuoden aikana. Ujon kiusoittelukuvan lisäksi uutuuden ulkonäköä voi veikata katsomalla vuonna 2015 esiteltyä 20V20-konseptiautoa.

Lähde ja kuvat: Seat

Jaa artikkeli

Keskustelu