Ajoneuvot | Autonäyttely | Uutinen | 29.10.2017

Se jatkuu sittenkin: Subaru Viziv Performance vihjaa WRX STI:stä

Japanilaismerkin ikoninen sporttisedan saattaa hyvinkin jatkua linjakkaan konseptin visioimalla tyylillä.

Jaa artikkeli

Tokion kansainvälisen autonäyttelyn kotivyörytyksessä mukana on myös Subaru, joka esitteli VIZIV Performance -nimellä kulkevan urheiluautovision. Samalla mallin roolia tulevaisuuden WRX STI:nä vihjaillaan jo lehdistötiedotetta myöten, joten kovin pitkää suruaikaa ei Subarun sporttiklassikon hiipumisen suhteen kannata pitää.

Performance on uusin tulokas Subarun VIZIV-konseptiautosarjaan (”Vision for Innovation”), josta nähtiin aiemmin muun muassa isohko katumaasturi Viziv-7. Tuttuun tapaan mallissa nähdään valmistajan boxermoottori, symmetrinen neliveto ja EyeSight-turvatekniikka. Muotokielenä toimii Subarun nykyinen Dynamic x Solid, joten sukulaisuutta on lupa etsiä ainakin uuden XV:n ja Imprezan suhteen. Samalla muodoilla viitataan Subarun klassikoihin, kuten Legacy RS:ään ja Impreza WRX STI:hin.

Konseptiautounelmien mukaisesti auton puskurit, lokasuojat, katto ja takahelma on valmistettu hiilikuidusta. Neliovinen sporttimalli on tarkoitettu viidelle henkilölle. Auto esittelee myös Subarun vuonna 2020 saapuvaa teknologiaa, jossa EyeSight-kamerajärjestelmä yhdistyy muun muassa GPS-paikannukseen, digitaaliseen karttatietoon sekä tutkaan uuden automaattisen kaistanvaihtojärjestelmän mahdollistamiseksi.

Sulavalinjaisen Subaru VIZIV Performance Conceptin kokoluokasta kertonevat auton mitat. Pituutta konseptilla on 4 630 mm, leveyttä 1 950 mm, korkeutta 1 430 ja auton akseliväli on 2 730. Rengaskoko on 245/40 R20.

Lähde ja kuvat: Subaru

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Subaru