Ajoneuvot | Vene 19 | Venenäyttely | 10.2.2019

Suurin Yamarin ikinä – Yamarin 88 DC

Yamarin-mallistoon uusi lähes yhdeksänmetrinen lippulaiva.

Jaa artikkeli

Yamarin 88 DC venyttää suosittua daycruiser-mallistoa aina vain ylöspäin ja kilpailijoitaan suuremmaksi. Lähes yhdeksänmetriseksi kasvanut uutuus esiteltiin jo ensin Oslon venemessuilla ja nyt on Helsingin vuoro. 88DC on ensimmäisiä kokonaan uusia malleja Keskolta Yamahan omistukseen ja Busterin alaisuuteen siirtymisen jälkeen. Mitään mullistavaa ei ulkomuotoon ole tuotu, veneluokan mukaan 88 on pitkä, matala ja sutjakka, keula on pystympi kuin aiemmissa Yamarineissa.

Yamarin 88DC

Lippulaiva myös hinnaltaan

Kokonsa ansiosta uutuudessa on helppo liikkua ja avotilan sohville sopii tuttavallisesti jopa kymmenen henkeä. Pöydän ääressä ruokailu onnistuu maksimissaan kuudelta yhtaikaa. Yöpymiseen 88 on parhaimmillaan kahdelle keulakajuutassa, jossa on lähestulkoon seisomakorkeus ja erillinen toiletti. Avotilan alla olevat matalat pistopunkat jättäisi mieluummin tilapäiskäyttöön, ahtaan paikan kammo iskee kuin magneettikuvauslaitteessa. Kajuutan käyntiluukun ollessa keskituhdon alla sinne on helppo sulloa matkatavaroita. Ulkopentterissä on liesi, pesuallas ja jääkaappi. Tiloja täydentää reilunkokoinen uimataso. Kokokuomu taittuu takapenkin taakse koteloonsa.

Yamarin 88DC

Kuskilla on hyvät oltavat, istuin on tyköistuvaksi muotoiltu ja ajoasento luonteva, jos sitä nyt messuilla pystyy arvostelemaan. Esittelyveneen komentosiltaa komisti kaksi 16-tuumaista kosketusnäyttöä, jotka hoitavat kartaston ja kaikuluotaimen lisäksi mm. mittariston, ajotietokoneen, lokikirjan, käyttöohjekirjan, ja viihdejärjestelmän virkoja. Säätiedotkin löytyvät verkkoyhteyden kautta. Yamarin appin kautta veneen tiedot löytyvät myös omasta mobiililaitteesta.

Yamarin 88 saa malliston lippulaivan tittelin myös hinnallaan. Messuilla esillä olleesta päiväretkiveneestä 129 000 euroa on aika paljon. Tosin tähän hintaan kauppaan kuuluu 45 solmuun pystyvä 350-hevosvoimainen Yamahan V8.

Jaa artikkeli

Keskustelu