Ajoneuvot | Uutinen | 22.3.2017

Sympaattinen sähkömöhkö – Citroën E-Berlingo Multispace

Ei ehkä elegantein, mutta Citroën E-Berlingo Multispace on taatusti käytännöllinen sähkötila-auto.

Jaa artikkeli

Vasta toisessa sukupolvessa oleva Citroën Berlingo näyttää, että vanhakin työjuhta oppii uusia jekkuja. Nyt sympaattisen tilamöhkön voimanlähteeksi on istutettu 67-hevosvoimainen sähkömoottori, jonka vauhdittaa viisipaikkaista koppiautoa 200 newtonmetrin vimmalla. 22,5 kilowattitunnin akusto on piilotettu auton runkoon, joten sisätilat ovat säilyneet entisellään.

Vaatimaton 170 kilometrin toimintamatka (NEDC-mittauksella) pitää E-Berlingo Multispacen kaupunkialueiden asukkaana. Sopivalla pikalatauspisteellä ja valinnaisella pikalaturilla akun voi ladata puoliväliin jopa 15 minuutissa ja 30 minuutissa ennättää 80% lataukseen. Kotipistokkeesta ladattuna auto tarvitsee kuitenkin peräti 8,5 – 10 tuntia latautuakseen tyhjästä täyteen. Normaali latauspistoke on auton oikealla puolella, pikalatauspistokkeen sijaitessa vasemmalla perinteisen polttoaineläpän paikalla.

Henkilökuljetusmoodissa tavaratilaa on 675 litraa ja kaikki istuimet poistettuna E-Berlingo Multispacessa on tilaa 3 000 litran edestä. Lisäksi matkustamosta löytyy yhteensä 78 litraa erilaista säilytystilaa lokeroissa ja koloissa.

Sähkön mukana tulee tietysti älyä, joten keskikonsolista löytyy varustetasosta riippuen 7-tuumainen kosketusnäyttö älypuhelintuella ja navigaatiomahdollisuudella. Lisäksi auton tilanteen voi tarkastaa etänä älypuhelinsovelluksella, jolla voi laittaa myös lämmityksen tai ilmastoinnin päälle edeltä käsin. Kuljettajalle tarjolla on perinteisemmän kulutusmittarin lisäksi apumittari, joka kertoo paljonko lämmitys tai ilmastointi kuluttaa sillä hetkellä.

Citroën muistuttaa myös E-Berlingo Multispacen pitkästä huoltovälistä. Ensimmäisen vuosihuollon jälkeen huoltoväli on kaksi vuotta tai 40 000 kilometriä, sillä öljyt, hihnat ja jäähdytysnesteet puuttuvat autosta, ja jarrujen arvioidaan kuluvan vain vähän kiitos jarrutusenergian talteenoton.

Jostain syystä lehdistökuvat koostuivat vahvistimia ja soittimia kanniskelevasta pariskunnasta. Pitäisiköhän heille kertoa, että 170 kilometrin toimintamatka asettaa kiertue-elämään melkoiset rajoitteet?

Ranskalaisvalmistajalle erikoinen tila-auto on sen neljäs sähköauto C-Zeron, Berlingon tavaraversion ja hysteerisen E-Méhari-rantakirpun jälkeen. Akustolle myönnetään 8 vuoden tai 100 000 kilometrin takuu ja sähköiselle voimalinjalle 5 vuotta tai 50 000 kilometriä.

Citroën E-Berlingo Multispace saapuu Eurooppaan toukokuun jälkeen.

Lähde ja kuvat: Citroën

Jaa artikkeli

Keskustelu