Ajoneuvot | 13.11.2018

Tori.fi:n myydyimmät julki – neljä automerkkiä ylitse muiden

Kuluvan vuoden myydyimmät automerkit Tori.fi:ssä ovat olleet Volkswagen, Toyota, Ford, Nissan ja Mercedes-Benz.

Jaa artikkeli

Tori.fi -palveluun on ladattu kuluvan vuoden aikana 413 000 autoilmoitusta. Eniten huomiota on kohdentunut merkkinelikkoon Toyota, Ford, Nissan ja Mercedes-Benz. Myydyimmat yksittäiset mallit ovat puolestaan Volkswagen Golf, Toyota Corolla, Nissan Primera, Ford Focus ja Nissan Almera.

Volkswagen on kärjessä myös ilmoitettujen autojen määrässä – tänä vuonna Tori.fi:hin on palvelun laskelmien mukaan ladattu liki 18 000 kyseisen merkin edustajan myynti-ilmoitus.

Toyota kiinnostaa, tutkitusti

Torissa käytettyjen autojen kauppaa hallitsevat perinteisesti suomalaisten suosimat automerkit. Kun yhtiö tutki kotimaista käytettyjen autojen kauppaa keväällä 2018, Toyota osoittautui suomalaisten suosikkimerkiksi palvelussa. Volkswagen puolestaan sijoittui kolmanneksi. Toiseksi suosituin merkki käytetyissä autoissa on Mercedez-Benz.

Uusien autojen saralla suosituin merkki oli viime vuonna Toyota ja toisena Volkswagen, joka putosi vuoden 2016 kärkisijaltaan. Kolmanneksi tässä sarjassa sijoittui Škoda, tilastojaan perannut palvelu kertoo.

Ilmoitetuimmat eroavat myydyimmistä

Vuoden ilmoitetuimpien automerkkien kärkiviisikko eroaa myydyimpien listasta. Volkswagen on ilmoitetuimpienkin kärjessä, mutta sen jälkeen tuleva Mercedes-Benz, Volvo, Toyota ja Ford.

– Volkswageneita on ilmoitettu melkein 18 000 kappaletta tänä vuonna. Mercedez-Benzejä 15 000, Volvoja 13 500, Toyotia 13 300 ja Fordeja 12 800. Tällä hetkellä palvelussa on noin 70 000 autoa. Vuoden kokonaisilmoitusmäärä on tähän mennessä kasvanut vuodentakaisesta määrästä yhdeksän prosenttia, autoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jenni Tuomisto kertoo.

Yksi tekijä käytettyjen autojen ilmoitusmäärän huomattavaan kasvuun ovat ruotsalaiset autot. Tori.fi:ssä niitä on myyty tammikuusta alkaen, jolloin palveluun lisättiin 1 800 ruotsalaisauton myynti-ilmoitukset. Länsinaapurin automarkkinoille ovi avautui Tori.fi:n, sen ruotsalaisen sisarsivuston Blocketin ja ruotsalaisen autonvälittäjän Holmgrens Bilin yhteistyön myötä.

Kaupanteon käytännönjärjestelyissä auttavat Tori.fi:n mukaan kauppapaikan kotimaiset kumppanit.

Vuoden Auto Suomessa -kisa vaikuttaa

Viime perjantaina ratkennut Vuoden Auto Suomessa 2019 -finaali huipentui Ford Focuksen voittoon. Tittelin vaikutus näkyy myös Tori.fi:n hauissa.

– Fordissa on jännittävä ristiriita, kun merkki on vuoden haetuimmissa kymmenes, mutta myydyimmissä kolmas. Ja nimenomaan Ford Focus on myydyimmissä automalleissa neljäntenä, Tuomisto kertoo.

Kahden mallin voimin Vuoden Auto Suomessa 2019 -finaaliin päässyt Volvo kiinnostaa myös. Merkki on nyt kuluvan vuoden toiseksi etsityin. Myös finaalissa esiintyneet Mercedes-Benz ja Ford mahtuvat haetuimpien kärkikymmenikköön.

Tori.fi:n autokaupassa vierailee päivittäin keskimäärin noin 100 000 kävijää, mutta kaikki eivät ole henkilöautoa vailla.

– Sekin on hauska huomio, että Transporter-pakettiauto on vuoden yhdeksänneksi haetuin autobrändi, Tuomisto kertoo.

Lähde: Tori.fi Kuvituskuva: 10yuann arkisto/Roman Razinkov 

Jaa artikkeli

Keskustelu