Ajoneuvot | Uutinen | 14.11.2018

Toyotalta kaksi tarkastuskampanjaa – kohteena Aygon takaovien ikkunat ja polttoainesäiliö

Tarkastusten piiriin kuuluu Suomessa yhteensä 2 876 autoa. Viallisia polttoainesäiliöitä ei uskota olevan suomalaisissa Aygoissa lainkaan.

Jaa artikkeli

Toyota Motor Corporation julkaisemat tarkastuskampanjat) tarkastuskampanjaa liittyen AYGO-mallin takaovien ikkunoihin sekä polttoainesäiliöön.

Ensiksi mainitun kampanjan piiriin kuuluu Suomessa 2 876 autoa ja toiseksi mainitun kampanjan piiriin ei ensimmäistäkään.

Polttoainesäiliöiden vuoksi Aygoja joutuu tarkempaan syyniin Euroopassa 493.

Vuotoja ja melua

Takaovien ikkunoita koskevan kampanjan piiriin kuuluu helmikuun 2005 – tammikuun 2014 välillä valmistetut AYGO -mallit. Autoja on Suomessa 2 876 kappaletta.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa takaovien ikkunoiden liimaus saattaa rakoilla. Tällöin ikkunalasi on kiinni yhden kiinnityspisteen varassa, ja voidaan havaita esimeriksi kasvanut melutaso tai jopa veden pääsy matkustamon puolelle.

Euroopan laajuisesti kampanja koskee Toyotan mukaan noin 568 000 autoa. Toistaiseksi ongelmatilanteita on havaittu 29 kappaletta. Valmistajan mukaan yhtään tästä viasta aiheutunutta onnettomuutta tai vaaratilannetta ei ole tapahtunut.

Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajille tullaan lähettämään tarkastuskutsu. Tarkastuksen yhteydessä ikkunalasin liimaus uusitaan veloituksetta.

Tarkastuskampanja polttoainesäiliöön

Kampanjan piiriin kuuluu osa maaliskuun 2006 – syyskuun 2018 välillä valmistetuista AYGO-malleista. Kampanjan piiriin kuuluvia autoja ei ole Suomessa yhtään kappaletta, maahantuoja muistuttaa.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa valmistusprosessista johtuen polttoainesäiliön seinämävahvuus voi olla paikoitellen määriteltyä paksuutta ohuempi. Tällöin polttoainevuoto voi olla ääritilanteissa mahdollinen. Tarkastuksen yhteydessä polttoainesäiliö tarkastetaan ja tarvittaessa vaihdetaan veloituksetta uuteen.

Lähde: Toyota Kuvituskuva: 10yuann arkisto/Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Keskustelu