Ajoneuvot | Esittely | 24.1.2017

Tulossa: täysin uusi Opel Insignia

Opel Insignian seuraava sukupolvi tarjoaa lisää tilaa ja varusteita, vähemmän painoa ja nappuloita.

Jaa artikkeli

Aloittaessaan uransa Vectran ja Omegan korvaajana Opel Insignia sai heti markkinointiapua voittaessaan Vuoden Auto 2009 –tittelin.

Menestys jäi kuitenkin edeltäjiään laihemmaksi, suurimpana syynä suurista ulkomitoista huolimatta pienentyneet sisätilat. Se oli ehditty suunnitella ennen talouskriisejä ja päästövähennystalkoita myöskin liian painavaksi. Kumpaankaan ei pystytty puuttumaan ennen kokonaan uuden mallin suunnittelua.

Toisen sukupolven suunnittelijoille oli siis tehtävä selvillä, ensimmäisenä luonnoksena nähtiin Monza-konseptimalli jo 2013. Nyt tietoa on tihkunut lisää.

Lisää tilaa tarjolla

Tilaa on luvassa lisää joka suuntaan, tilankäyttöä on tehostettu huomattavasti. Akseliväli on venynyt enemmän (+92mm) kuin korin pituus (+55mm), etuakseli on aiempaa edempänä ja etuylitys lyhyempi.

Olemukseen vaikuttaa myös korin madaltuminen (-29mm). Uutuudessa myös istutaan saman verran alempana. Kasvusta huolimatta painoa on karsittu parhaimmillaan 175 kg. Myös ilmanvastusta on saatu vähennettyä.

Opel-Insignia-Grand-Sport

10yuanvalikoima on iskutilavuudeltaan supistunut, mutta tehoskaala on kasvanut. Turboahdetut bensiinimoottorit ovat joko 1,5- tai 2,0-litraisia (140 – 250 hv) ja dieselmoottorit 1,6- tai 2,0-litraisia (110 – 170 hv).

Vaihteisto on joko kuusivaihteinen manuaali tai kahdeksanvaihteinen automaatti. Huippumalliin on tarjolla neliveto, säädettävä iskunvaimennus ja aktiivinen takatasauspyörästö. OPC-mallikin joutuu tyytymään nelisylinteriseen moottoriin veekuutosen sijasta, tehoa kuitenkin riittävät 340 hv.

Nappulat vähentyvät

Sisäkuvista huomaa ensimmäisenä nappuloiden vähentyneen huomattavasti, varmastikin Astran tapaan toiminnot hoituvat monitoiminäytön valikoiden kautta ja yhteydet hoituvat AppleCarPlaylla ja OnStar-telematiikalla.

Opel-Insignia-Grand-Sport

Uusia varusteita ovat mm. head-up-näyttö, 360 asteen kameranäyttö ja aktiivinen kaistavahti.

Uuden Insignian ensiesiintyminen on luvassa Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa. Ensimmäisenä esitellään viisiovinen luiskaperä, Grand Sport. Farmarimalli Sport Tourer seuraa kesällä ja siitä korotettu Country Tourer syksyllä.

Lähde ja kuvat: Opel

Jaa artikkeli

Keskustelu