Ajoneuvot | Esittely | Uutinen | 26.2.2018

Tyyliä ja tilaa sopivasssa paketissa: uusi Volvo V60

Uusi Volvo V60 parantaa erityisesti tavaroiden kuljetusmahdollisuuksia toisen mallisukupolven myötä.

Jaa artikkeli

Edellinen Volvo V60 saattoi olla monen perheen tarpeisiin turhan pieni, mutta uusi V60 nousee selvästi suuremmaksi.
Uudella farkkumallilla on pituutta 4,76 metriä, missä on kasvua lähes 13 senttiä. Takanakin matkustetaan nyt kohtuullisen väljästi, ja ennen kaikkea tavaratila on venähtänyt paljon kilpailukykyisemmäksi.

Suurempi tavaratila miellyttänee myös aiemman V70:n faneja.

Uudessa mallissa ruuma vetää 529 litraa eli 99 litraa aiempaa enemmän. Tavaratilaa saa laajennettua kolmessa osassa, ja takaistuimen reunat saa nurin ruuman puolelta. Takaistuin on aikuisille turhan matala, ja jalkaterien tila etuistuinten alla on niukahko. Etuistuimet vaikuttavat hyvin onnistuneilta.

Volvo Carsin toimitusjohtaja Håkan Samuelsson sanoi auton ensiesittelyssä Tukholman esikaupunkialueella Täbyssä uskovansa, että uusi V60 täyttää monen V70:een ihastuneen toiveet, ja toisaalta se sopii paremmin niille, jotka pitävät uutta V90:tä liian suurena. Eroa isosiskoon jääkin pituudessa vielä 17,5 senttiä. V60:n tunnistaa heti V90:n pikkusisareksi. Kompaktimpien mittojen vuoksi se on jopa tasapainoisemman näköinen kuin isosisko.

V60 on tyylikäs auto. Jykevä maski keulassa ja ledivalot luovat vahvan ilmeen. Sisällä materiaalit tuntuvat laadukkailta, ja hallintalaitteet ovat linjassa muiden uusien Volvojen kanssa. Kosketusnäyttö on pystymallinen ja toiminnoiltaan kännykkämäinen, kuten muissakin nyky-Volvoissa.

Perinteisten kaksilitraisten polttomoottoreiden lisäksi tarjolle tulee kaksi ladattavaa nelivetoista bensiinihybridiä. Aivan uusi T6 Twin Engine AWD -malli yltää 340 hevosvoiman tehoihin ja T8 Twin Engine AWD 390 hevosvoimaan. Tarjolle tulevat myös T5 ja T6 -bensiinimallit sekä D3 ja D4 dieselvaihtoehdot.

Luonnollisesti myös Volvo V60 on varustettu koko joukolla valmistajansa turva-avustimia. Autonomisen ajamisen toimintoja käsittävä Pilot Assist -paketti on päivittynyt aiempaa paremmaksi tiessä olevien kaarteiden osalta. Tarjolla on myös risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä automaattisella hätäjarrutuksella.

Uusi V60 pääsee tuotantoon huhti-toukokuussa. Ennakkomyynti alkaa maaliskuussa hintojen julkistamisen jälkeen, ja asiakkaille ensimmäiset autot saadaan kesän loppupuolella.

Porrasperäinen rinnakkaismalli S60 esitellään myöhemmin tänä vuonna. Ainakin V60:stä tullee myös korotettu Cross Country –versio. Niin sanottuun mökkifarkkusegmenttiin sijoittuva CC-malli on saavuttanut kahden edellisen vuoden aikana yli 40 prosentin osuuden V60:n myynnistä Suomessa.

Teksti: Teppo Komulainen Kuvat: Volvo, Teppo Komulainen

Jaa artikkeli

Keskustelu

Lisäkuvat

Valmistajalta: Volvo