Ajoneuvot | Esittely | 13.11.2018

Uusi Peugeot 508: ei pelkkää premium-hintaa

Aiempaa menevämpi ylemmän keskiluokan Peugeot 508 on tähän asti nähty lähinnä vauhtiversioina, mutta luvassa on myös selvästi maltillisempia malleja – alkaen vajaasta 31 000 eurosta.

Jaa artikkeli

Uusi Peugeot 508, jota kävimme ensikoeajamassa kesällä Ranskassa, alkaa pikkuhiljaa rantautua Suomeenkin. Mallihan myöhästyi täpärästi Vuoden Auto Suomessa 2019 -äänestyksestä, sillä siihen osallistuakseen hinnasto olisi pitänyt olla saatavilla tämän vuoden lokakuun viimeiseen päivään mennessä, ja varsinaiset Suomi-autot raatilaisten ajettavina marraskuun alussa. Mutta ensi vuoden kisassa 508 on luonnollisesti mukana.

Nyt hinnat ovat joka tapauksessa vihdoin selvillä, ja otamme piakkoin tuntumaa uudesta 508:sta myös meikäläisillä teillä – kattava koeajo luvassa näille sivuille hieman myöhemmin.

Laajalla valikoimalla

Edeltäjäänsä lyhyempi, leveämpi ja matalampi 508 on tarjolla kahdella 1,5-litraisella bensaturbolla (181 tai 224 hv) sekä 1,5- (130 hv) ja kaksilitraisilla (163 tai 177 hv) dieseleillä. Mallimerkinnät kuuluvat tässä järjestyksessä Puretech 180, Puretech 225, Blue HDi 130, Blue HDi 160 ja Blue HDi 180, eli ne vastaavat kutakuinkin todellisia hevosvoimalukemia.

Varustetasoja on neljä: Active, Allure, GT Line ja GT. Osa yhdistelmistä on päätetty asiakkaan puolesta, sillä voimakkaimpia moottoreita ei saa aivan perusvarustelulla, ja tyyrein taso on puolestaan liitetty ainoastaan tehokkaimpien voimanlähteiden yhteyteen.

Vaihteistona on nykytapaan kahdeksanportainen automaatti lukuun ottamatta pienitehoisinta dieseliä, jonka saa halutessaan myös manuaalina. Tällöin kyseessä on malliston hinnat alkaen -versio, joka maksaa 30 960 euroa. Automaatti nostaa hintaa vajaalla 2 500 eurolla. Siitä hinnat nousevat portaittain ylöspäin ulkomailla ajamamme huippumallin 52 442 euroon.

Sportbackien perään

Kilpailijoita mietittäessä 508:n tilanne on mielenkiintoinen, sillä toisaalta perusversioiden hinnoittelu on varsin kohtuullista, toisaalta taas matala viisiovinen viistoperäkori kehyksettömine sivuikkunoineen ja kauniine ohjaamoineen pyrkii asettamaan kapuloita jopa premium-merkkien vastaavien mallien rattaisiin.

Ensimmäiset varsinaiset Suomi-spekseillä olevat Peugeot 508 -myyntimallit saapuvat Suomeen vuodenvaihteen jälkeen. Niitä seuraa SW-farmarimalli, jota lähdemme koeajamaan Portugaliin tämän kuun lopulla. Lisää mielenkiintoa 508 saa sitten ensi vuoden syksyllä, jolloin valikoima laajenee ladattavalla hybridimallilla.

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Lauri Ahtiainen ja Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Keskustelu