Ajoneuvot | Vene 19 | Venenäyttely | 15.2.2019

Vene 19 Båt: messujen parhaat veneet valittu

Venelehtien toimittajista koostuva raati valitsi messujen parhaat uutuudet kolmessa luokassa.

Jaa artikkeli

Parasta aikaa menossa olevilla Helsingin venemessuilla on näytillä yli 500 venettä. Venelehtien toimittajista koostuva raati valitsi messujen parhaat uutuudet kolmessa luokassa. Uutuusarvon lisäksi valinnassa ilmoitettiin otetuksi huomioon mm. rakenne, tilankäyttö, toimivuus, ergonomia sekä hinta-laatuvaikutelma. Veneilyssä harvoin hinnan ja laadun suhde on kovin hyvä. Näissäkin valinnoissa oli kyllä sekä hintaa että laatua.

Brabus Shadow 500

Messujen parhaaksi avomoottoriveneeksi valittiin Brabus Shadow 500. Se ei kuitenkaan ole aivan uusi tuote. Aivan kuten Brabuksen autotkin ovat tuunattuja Mercedeksen malleja, Brabus Shadow on värityksellä, materiaaleilla ja varustelulla viritetty Axopar 28. Axoparin veneet on suunniteltu Suomessa ja valmistettu Puolassa. Tutut Mercuryn perämoottoritkin ovat saaneet Brabusin ulkokuoret, niiden yhteistehosta tulee Shadow 500 -mallimerkintä. Shadow 800 on puolestaan Axopar 37:n pohjalle rakennettu. Brabusin brandi on ilmeisesti poikinut sen verran kysyntää, että suunnitelmissa on myös lisää malleja. Esittelyveneen materiaalien laatu ja yksityiskohtien viimeistely on huippuluokkaa, mutta niin on hintakin, yli 200 000 euroa, nelinkertaisesti Axopar 28:n verran.

Nimbus C9

Nimbus C9 Venemessujen parhaat

Parhaaksi retki- ja yhteysveneeksi raati valitsi Nimbus C9:n. Se on yksi Nimbuksen konkuinsa jälkeen aloittamasta uudesta mallisarjasta. Commuter 9 on ohjaushytillinen yhteysvene samalle rungolle kuin Tender 9 –avovene ja Weekender 9 –retkivene. Nimbukselle uusi muotoilulinja mataline runkoineen tuo sekin mieleen Axoparin mallit. 10yuanksi on tarjolla sekä sisäperä- että perämoottoreita, tehoa 250-350 hevosvoimaa. C9:lle ominaisia piirteitä on tilavat kannet sekä helppo ympärikuljettavuus sivuovien ja sivukansien ansiosta. Hytissä on istumapaikat viidelle ja keulassa makuupaikat kahdelle sekä erillinen toilettitila. Laadukkaan yhteysveneen hintahaitari alkaa 166 000 eurosta jatkuen yli 200 000 euron.

Marex 360 Cabriolet Cruiser

Matkamoottoriveneeksi puolestaan valittiin Marex 360 Cabriolet Cruiser. Pitkän mallinimen takana on iso matkavene, joka yhdistelee avo- ja umpiveneen parhaimpia puolia. Muiden samankokoisten luottaessa avattavien lasikattojen ja takalasiseinän lumoon, Marex on valinnut katon materiaaliksi kankaan. Kangaskatto aukeaa paljon suuremmalta alalta antaen valoa ja näkyvyyttä. Lisäksi läpikuljettavuus on mahdollistettu aukeavan tuulilasin ansiosta. Peräkansi on myöskin katettu kangaskatolla ja irtokuomujen sijaan Marexissa on verhojen tapaan kiskoilla levitettävät sivuseinät. Muuntuminen avoveneestä umpinaiseksi käy näppärästi. Läpi salongin ulottuva pentteri on hulppean kokoinen. Kannen alla on kaksi makuukajuuttaa ja toiletti. Konehuoneeseen tarjotaan joko yhtä tai kahta sisäperämoottoria (400-640 hv). Yksi moottori kuulostaa alamittaiselta lähes kahdeksantonniseen veneeseen, mutta tuplamoottorit nostavat hinnan yli 400 000 euron.

Muut finalistit:

Avomoottorivene
Alucat W10 Tour
Brabus Shadow 500
Silver Hawk BR

Retki- ja yhteysvene
Nimbus C9
Nordkapp Noblesse720
Silver Tiger DCz

Matkaveneet
Askeladden P79 Weekend
Jeanneau Merry Fisher 895 Marlin
Marex 360 Cabriolet Cruiser

Teksti Petri Munukka, kuvat Petri Munukka ja Jari Saarentaus

Jaa artikkeli

Keskustelu