Ajoneuvot | Uutinen | 25.2.2018

Viikon videot: farkku-Volvo ja maito on loppu

Viikko toi tullessaan perhekokoisen näkemyksen uudesta Volvosta ja BBC:n Top Gearin uusi kausi käynnistyy ihan pian.

Jaa artikkeli

Viikon videoissa ihmetellään uuden Volvo V60:n käytännöllisyyttä, joka on uuden tyylikkään keskikokoisen farmarin ehkä tärkein ominaisuus. BBC:llä puolestaan ollaan lähtökuopissa uuden Top Gear -tuotantokauden kanssa ja viikon nostalgiapläjäyksestä vastasi liikenteen turvallisuusvirasto Trafi.

Volvo V60

Volvon hiljalleen uudistuva uuden ajan mallisto on päässyt nyt 60-sarjan farkkumalliin saakka. Tyyli on tuttu jo isommasta V90-farmarista, mutta 60-sarja soveltunee paremmin heille, joille 90 on ollut turhan suuri. Samalla V60 pyrkii miellyttämään myös V70:n faneja käytännöllisyydellään. Vaikka Volvo julkaisikin nipun autoa tutkiskelevia videoita (, , ), on niistä mielenkiintoisin juuri mittoja ja tiloja esittelevä videopätkä.

 


BBC Top Gear

Britannian yleisradion ikoninen auto-ohjelma koki muutama vuosi sitten viimeisimmän muutoksensa klassisen ClarksonHammondMay -trion vaihtuessa uuteen HarrisLeBlancReid-kolmikkoon. Top Gearin edellinen tuotantokausi osoitti kuitenkin, että uudetkin kokit osaavat vanhat reseptit ja tarjolla olikin erinomaista autoviihdettä.

Tänään alkavan tuotantokauden kunniaksi trio hassuttelikin kunnolla maidon loputtua kesken kahvi- ja teetauon. Arkisistakin reissuista saa hupia, jos piha on täynnä toinen toistaan hauskempia ajokamppeita. Lisäksi tarvitaan hiukan hulluttelevaa mieltä ja vähän televisiotaikaa.

 


Vieläkö vanha autosi on liikenteessä?

Alkuviikosta liikenteen turvallisuusvirasto Trafi kertoi avanneensa autojen tekniset tiedot yleisesti haettaviksi. Rekisterinumerolla tai runkonumerolla toimiva hakupalvelu onkin hyvä tapa vilkaista vaikkapa oman vanhan sotaratsun kuulumisia, sillä palvelu kertoo onko auto liikenteessä vai ei ja miten sen matkamittarilukema on kehittynyt vuosien varrella.

Klassikkoautoja ihasteleva Petrolicious kertoo tarinan BMW 2002:sta, jonka innokas nuorimies onnistui tuhoamaan ensin kolaroimalla ja sitten korjaamalla tietämättä autoista juuri mitään. Lopulta hän luopui värikkäiden vaiheiden ajokistaan opiskelujen takia – mutta eihän tarina siihen pääty.

 

Runkonumeroa vakuutuspapereista etsi: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu