Ajoneuvot | Uutinen | 24.10.2016

Virtuaalilaseilla vähemmän turhaa – Seat kehittää suunnitteluaan

Virtuaalikypärä ja 3D-mallit säästävät kaikkien aikaa, hermoja – ja rahoja.

Jaa artikkeli

Virtuaalitodellisuus on saapunut lääketieteen ja videopelien lisäksi myös autoteollisuuteen. Seatin mukaan ero on merkittävä: autoista tarvitsee rakentaa vähemmän prototyyppejä ennen valmista tuotetta. Esimerkiksi uunituoreen Atecan kolmivuotisen suunnitteluprosessin kohdalla suunnittelijat parantelivat yli 800 kohtaa jo virtuaalivaiheessa.

Seat virtuaalitodellisuus

Espanjalaisvalmistajan mukaan aiemmin tarvittiin yli kymmenen metriä pitkä pöytä, jossa oli jokaisen autonosan suunnitelmat, ja kaikki vei kuukausia. Viimeisen 20 vuoden aikana saapunut virtuaalitodellisuus on osa tietokoneavusteisen suunnittelun vallankumousta, jolla ei vain paranneta tuotteen laatua: myös kuluttajalle näkyvä hintalappu on pienempi kiitos älykkäämmän suunnittelun.

Nyt virtuaalitodellisuus säästää kolmanneksen prototyyppiin tarvittavasta ajasta. Eikä kyberavaruudessa tarvitse olla yksin, sillä kyseessä on myös merkittävä yhteistyön ja joukkokeskustelun lähde, usean osallistujan katsellessa samaa mallia eri puolilta.

Seat virtuaalitodellisuus

– Se auttaa meitä optimoimaan tuotantoprosessimme ja visualisoimaan tarkasti tuotteen, jonka aiomme valmistaa, kiteyttää Javier Diaz Seatin prototyyppikeskuksesta.

Lähde ja kuvat: Seat

Katso myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu