Ajoneuvot | Uutinen | 27.5.2018

Volvo-malliston juniori tekee kauppansa: XC40:n tuotantoa lisätään

Volvo XC40 on löytänyt paikkansa ostajien keskuudessa, joten tuotantolinjoilla pistetään suurempaa vaihdetta silmään.

Jaa artikkeli

XC40 saattaa olla mallinimenä ensimmäistä kertaa Volvon mallistossa, mutta ruotsalaistaustainen pieni katumaasturi on vastaanotettu markkinoilla hyvin. Pokkasihan malli myös ensimmäistä kertaa Volvolle Vuoden Auto Euroopassa -palkinnonkin. Volvon mukaan se on saanut jo 80 000 tilausta uudesta XC40:stä, joten suosion vastineeksi se kasvattaa mallin tuotantoa niin Belgian Ghentissä kuin Kiinassakin.

Malliston pikkuruisin katumaasturi pohjautuu Compact Modular Architecture -pohjarakenteeseen, joka nähdään kiinalaismerkki Lynk & Co:n lisäksi myös Volvo-malleissa, jotka korvaavat jatkossa nykyisen V40:n. Tuleviin CMA-malleihin kuuluu myös täyssähköautoja.

Tuotantokapasiteetin kasvatus Ghentissä tapahtuu siten, että vanhahtavat S60 ja V60 poistuvat tuotantovuorosta, jättäen XC40:n tärkeimmäksi prioriteetiksi Lynk & Co:n ohella. Uusi V60 rakennetaan puolestaan Göteborgin lähellä Torslandassa ja pian esiteltävä uusi S60 valmistetaan Yhdysvalloissa.

Autoalan analytiikkayhtiö IHS Markit arvioi, että Volvo myy huippuvuonna 2020 kaikiaan 128 000 XC40:tä maailmanlaajuisesti. Markkina-alueista tärkeimmät ovat tuolloin Kiina (26 000 autoa), Yhdysvallat (18 000 kpl) ja Iso-Britannia (15 000 kpl).

– XC40:n menestys on ylittänyt suurimmatkin odotuksemme. Pienet SUV-autot on alan nopeimmin kasvava segmentti tällä hetkellä, ja näillä uusilla CMA-malleilla uskomme hyötyvämme lisää tästä kasvusta, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Lähteet: Volvo, Automotive News Kuva: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu