Ajoneuvot | Uutinen | 2.11.2016

Volvo S90 Excellence: luksusta takapenkille – samalla S90:n tuotanto siirtyy Kiinaan

Volvo S90 Excellence tuo autonkuljettajatarpeen myös ruotsalaismerkin mallistoon. Samalla Volvo kertoi ison sedaninsa valmistuksen liukuvan Kiinaan.

Jaa artikkeli

Aiemmin Ruotsin Torslandassa rakennetun Volvo S90:n tuotanto siirtyy seuraavan parin vuoden aikana lähes kokonaan Kiinaan. Ruotsalaismerkki kertoi suunnitelmistaan julkistaessaan pitkän akselivälin S90 L:n ja S90 Excellence -malleja ennen Guangzhoun autonäyttelyä myöhemmin tässä kuussa.

Pohjois-Kiinassa sijaitseva Daqingin tehdas aloittaa pitkän akselivälin S90 L:n ja S90 Excellencen valmistuksella, tavallisempien mallien tuotannon siirtyessä sinne lähiaikoina. Jatkossa Torslandissa valmistetaan S90:tä vain kourallinen, kertoi Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson Automotive Newsille.

Volvo S90 Excellence

Kiinasta on tulossa Volvolle yhä tärkeämpi myynti- ja valmistuspaikka, sillä kiinalaisella autojätti Geelyllä on merkille kovat suunnitelmat: tarkoituksena on vuoteen 2020 mennessä kasvattaa merkin maailmanlaajuinen myynti nykyisestä 500 000 kappaleesta 800 000 autoon vuosittain.

Volvo S90 Excellence

Kiinassa nähdään myös tulevien 60-sarjalaisten ja 40-sarjalaisten tuotantoa. Chengdun tehdas tuottaa nykyistä ja tulevaa SPA-arkkitehtuuriin perustuvaa 60-sarjaa. Luqiaon rakenteilla oleva tehdas puolestaan keskittyy tulevan CMA-pohjaisen 40-sarjan tuotantoon. Myös Geelyn vast’ikään julkistettu automerkki Lynk & Co valmistetaan Luqiaossa, merkin 01-mallin ollessa niin ikään CMA-arkkitehtuuria hyödyntävä.

Volvo ei kommentoinut, ollaanko muiden 90-sarjalaisten tuotantoa siirtämässä Kiinaan.

Pidemmällä akselivälillä erityisesti Kiinaan ja Yhdysvaltoihin

Volvo S90 L on 120 millimetrillä venytetty versio S90:stä, joka on suunnattu Kiinan ja Yhdysvaltojen markkinoille. Kasvatettu tila on kohdistettu kokonaan takamatkustajien jalkatilan suurentamiseksi.

Volvo S90 Excellence keskittyy takamatkustajien hellimiseen.

S90 Excellence on puolestaan jatkokehitys S90 L:stä: etumatkustajan istuin on jätetty pois, jotta oikealla takamatkustajalla olisi käytössään maksimaalinen tila. Samalla istuimen tilalle on asennettu kosketusnäyttöinen viihdejärjestelmä. Käytössä ovat myös taitettavat työpöydät, lämmitettävä ja jäähdytettävä mukiteline, säädettävä jalkatuki, Orreforsin kristallilasit sekä viileälokeron.

Auto onkin siis tarkoitettu autonkuljettajan ajettavaksi, sillä suurin osa luksuksesta on suunnattu takapenkkiläisille. Volvo S90 Excellence valmistetaan Kiinassa ja se on saatavilla Kiinan ja Yhdysvaltojen lisäksi myös Euroopassa.

Lähde: Volvo, Automotive News, Autocar Kuvat: Volvo

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Volvo