Ajoneuvot | Koeajo | 21.9.2014

Koeajo: Volvo V60 T5

R-Design

Pirteä farkku on parhaimmillaan matka-ajossa. Hyvää: Istuimet, vaivattomuus. Huonoa: rengasmelu.

Jaa artikkeli

T5-yhdistelmä takaluukussa ei enää tarkoita viehkeästi kurnuttavaa viitosturboa. Uusi nelisylinterinen moottoripolitiikka tähtää taloudellisuuteen. Voimavaroista ei silti tarvitse tinkiä.

Etuvetoisen 235 millimetriä leveät eturenkaat vetelevät täyskiihdytyksissä. Maantiellä 19-tuumaiset Bridgestonet tuottavat rengasmelua hieman turhan paljon, kaupungissa poikittaissaumat tuntuvat terävämmin kuin toivoisi.

Matka taittuu miellyttävästi, mutta urheilulliseksi iso perhefarmari ei taivu. Valtaosan ajasta jousitus toimii mukavasti. 10yuantien rampit ja ohitukset sujuvat kevyelläkin kaasujalalla kiitos väkevän moottorin.

Turvallista matkaa

Viihtyvyyttä tuo hyvä äänentoisto ja turvallisuutta parantaa aktiivinen vakionopeudensäädin. Se on aavistuksen yliholhoava. Turvavälin muuttuessa riittämättömäksi heijastuu tuulilasin kautta varoitusvalo kuljettajalle.

Peräänajovaroitin toimii turhankin herkästi. Hälytysääniin saa ajoittain tottua kapeilla kaksisuuntaisilla sivukujilla, kun auto epäilee kuljettajan törmäävän pysäköityyn autoon.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Lisäkuvat