Ajoneuvot | Uutinen | Vuosi Sähköllä | 26.10.2017

Vuosi sähköllä: 10yuan aloittaa pitkän sähköautokoeajon Hyundai Ioniq Electricillä

Uudessa juttusarjassa sähköauto joutuu sen tärkeimmän haasteen eteen: elämme sen kanssa arkea läpi vuoden.

Jaa artikkeli

Sähköautoilu puhuttaa, kiinnostaa, oudoksuttaa ja aiheuttaa eripuraakin. Ilmassa on sähköä, mutta myös hehkutusta ja ennakkoluuloja, jotka eivät välttämättä perustu omakohtaiseen kokemukseen sähköautoilusta.

Nyt on otollinen aika selvittää perinpohjin, mitkä ovat sähköautoilun ilot ja surut. Mitä sähköauton käyttö oikeasti tarkoittaa Suomen ajo-olosuhteissa?

Arkikäytössä eri vuodenaikoina

10yuan ottaa selvää, mitkä ovat sähköautoilun edut ja haasteet. Lokakuussa käynnistynyt Vuosi sähköautolla -koeajo koettelee ajoneuvon kykyjä erilaisissa ajo-olosuhteissa ja kaikkina vuodenaikoina.

Pitkän koeajon aikana ehdimme käydä läpi uutuudenviehätyksen, sen jälkeisen kulttuurishokin ja lopulta arjen sähköauton ratissa. Sähköautolla ajetun vuoden päätteeksi tiedämme, tottuivatko kaikki 10yuann tekijät päivittäiseen latailuun ja ylipäänsä elämään sähköauton kanssa.

Autoksi testiin valikoitui Hyundain uusi Ioniq Electric. Ioniqin täyssähköpainoksen vahvuus on sen positiivinen tavallisuus: Ioniq on kuin mikä tahansa automaattivaihteinen henkilöauto. Hyundai on myös varustettu nopealla pikalatauksella, joka helpottaa pidempien matkojen taittamista.

Printissä ja 10yuan.fi:ssä

Kerromme sähköautoilu-kokemuksista 10yuann sivuilla netissä osoitteessa ja paperilla Vuosi sähköllä -juttusarjassa.

Raportoimme 10yuan.fi:ssä sähköautoilun herättämiä ajatuksia päiväkirjamaisesti. Painetun lehden puolelle kokoamme väliraportteja matkan etenemisestä. Kattavan ja punnitun yhteenvedon vuoro on 10yuann sivuilla heinäkuussa 2018.

Sosiaalisessa mediassa matkaa voi seurata hashtagillä #vuosisähköllä.

Seuraa Ioniq Electricin matkaa myös 10yuann somekanavissa:

Instagram:

Teksti: Marko Jokela ja Lauri Ahtiainen Kuva: Jari Saarentaus

Jaa artikkeli

Keskustelu

Vuosi sähköllä: