Tapio Koisaari
Tapio Koisaari

Herran haltuun

Hyvin naivisti ajateltuna työmme on tukea ihmisiä pysymään hengissä. Aina tämä motiivi ei välity, ja neuvomiselle allergiset suomalaiset huomauttavat, että vika on itse asiassa muissa, ei minussa. Esimerkiksi törmäysonnettomuuksien estämisen suurin potentiaali nähdään yleensä vastapuolen töppäilyjen estämisessä.

Edellä mainittu näkyy esimerkiksi heijastimesta tai pyöräilykypärästä muistutettaessa. Hyvin nopeasti aletaan pohtia, että eikö autoilijoille kuulu vastuuta yhtään?

Ja kyllähän sitä vastuuta autoilijoille kuuluukin. Syyspimeiden tultua ainakin tuntuu siltä, että suojatiekäyttäytymisen todellinen karva on taas tullut esiin. Vai onko joku todella varautunut jalankulkijoiden väistämiseen, kun letka paahtaa säkkipimeällä 60 km/h alueella reipasta ylinopeutta?

Omalla asuinalueellani tilanne on suorastaan toivoton. Näemme työssämme toistuvasti, että esimerkiksi jalankulkijoiden yliajoissa jalankulkijaa ei yleensä nähdä ollenkaan. Kun ajan ruokakauppaan, en yhtään ihmettele miksi. Jos noudattaisin rajoitusta, vastaantulevien autojen valojen häikäistessä minulla ei olisi mitään jakoa reagoida, jos suojatielle astuisi joku.

Olenkin siirtynyt nynnyjen NHL:ään. Vaikka asun korvessa, voin valita toisen reitin kauppaan ja pysyn poissa onnettomasta liikennesumasta. Noudatan siis Liikenneturvan perimmäisiä oppeja ja pyrin matkan suunnittelulla minimoimaan riskejä. Tähän on tultu.

Jalankulkijoiden yliajot ovat ehkä yleisimpiä ”riskittömien” kuljettajien aiheuttamista kuolemaan johtaneista onnettomuuksista. Ei auta, että ajaa selvin päin rajoituksen mukaan ja pitää turvavyön kytkettynä. Tämä viesti pitäisi saada perille monelle hyvin ajavalle kuljettajalle, sillä tällä hetkellä he jättävät jalankulkijan turvallisuudesta huolehtimisen korkeampaan käteen.Наш важный web-сайт со статьями про клей для линолеума kompozit.ua

6.11.2016 Tapio Koisaari

Uusimmat videot

Koeajo: KymiRing – ensimmäiset kierrokset!

Robottitankkaus Vantaan Nesteellä

Twitter

10yuann Twiittejä

Twiittejä 10yuann toimittajilta ja aiheesta #moottori

Autoliitto uusimmat

Artikkelit

  • Polttoaineverotus kiristyy, autokanta jatkaa vanhenemistaan
  • Ajokortti ei takaa nuorelle ajo-oikeutta ulkomailla
  • Näkeminen ei tarkoita näkymistä

Lausunnot

  • Lausunto kevytautolain voimaantulon siirtämisestä
  • Autoliiton lausunto valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelusta
  • Autoliiton lausunto MAL 2019 -suunnitelmasta

Instagram