Liikenne | Uutinen | 1.2.2019

Haluatko liikkua autolla vapaasti?

Jos auto on sinulle tärkeä, kannattaa toimia, ja allekirjoittaa Autoliiton avoin vetoomus päättäjille.

Jaa artikkeli

Haluatko liikkua autolla vapaasti juuri silloin kun siihen on tarvetta? Moni vastaa tähän no tietysti. Samaa mieltä on Autoliitto, jonka mukaan ihmisillä tulee olla mahdollisuus valita vapaasti itselleen parhaiten soveltuva liikkumismuoto.

Autoliiton mukaan liikkumisvapaus on uhattuna. Sadatta juhlavuottaan viettävä Autoliitto kerää nimiä vetoomukseen liikkumisen vapauden puolesta. Autoilijoiden vetoomus luovutetaan kuluvan vuoden lopussa päättäjille.

Hyväksyttävää ja kustannuksiltaan kohtuullista

Vetoomuksen allekirjoittaneet edellyttävät, että kansalaisilla olisi jatkossakin mahdollisuus valita vapaasti parhaiten sopiva liikkumismuoto, jotta autoilun kustannuksia ei kohtuuttomasti nosteta, ja että autoilun sujuvuutta ei heikennetä ja matka-aikoja pidennetä tarkoitushakuisesti.

Asiat on linjattu vetoomukseen seuraavasti: Auto mahdollistaa, että pystyn hoitamaan kaikki päivän menoni niin arkena kuin vapaa-ajalla.

Vetoomuksen allekirjoittaja on samaa mieltä, että autoilun tulee olla nyt ja tulevaisuudessa mahdollista, hyväksyttävää ja kustannuksiltaan kohtuullista.

Autoliitto

Luovutus syntymäpäivänä ministerille

Tätä kirjoitettaessa Autoliiton vetoomuksella on jo liki kuusituhatta allekirjoittajaa. Vetoomuksen voi allekirjoittaa joko osoitteessa www.autoliitto.fi/vetoomus tai juhlavuoden tapahtumissa, joista löytyy tietoa samasta osoitteesta.

Autoliitto on tänä vuonna mukana monessa tapahtumassa kuten viikonvaihteen MP-messuilla Helsingissä, jossa paikalla on myös keltainen kuplavolkkari vuosimallia 1972. Sen pintaan voi käydä kirjoittamassa oman terveisensä autoilun puolesta.

Vetoomus luovutetaan liikenneministerille Autoliiton satavuotissyntymäpäivänä 19.11.2019.

Lue lisää: Jos auto on sinulle tärkeä, toimi nyt!

 

Jaa artikkeli

Keskustelu